Drukbezochte en super geslaagde Bonte Avonden!

Geplaatst op 31-01-2023


Het was van tevoren natuurlijk al super om te kunnen zeggen dat zowel de vrijdag als de zaterdag compleet uitverkocht waren, maar nu kunnen we ook nog zeggen dat het twee fantastische avonden waren.

De avonden werden gepresenteerd door René en Lottie, een topduo! Beide avonden werd afgetrapt door de gardedans van de Beringse Blumkes, die in grote getalen op het podium stonden en er zichtbaar zin in hadden. Een nog niet aangekondigde act in het programma was een mooi stukje filmwerk van de kameruj van Prins Sam I en Adjudant Martijn. Ze waren het duidelijk niet eens met het feit dat de Beringse Kuus geen overleg gepleegd had om hun eigen Sam en Martijn Prins en Adjudant te maken. Dit werd echter op een geheime locatie door het bestuur van de Beringse Blumkes en Vorst Han I uitgesproken en geregeld met een dubieus contract.
Natuurlijk werden er tijdens deze avonden ook de winnaars en de nummer 2 van het Berings Liedjesfestival aanwezig op het podium. Romy & Laura en Gans Gek! zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen in de zaal. Ook liet dansgroep Splash zien dat ze het dansen tijdens Corona niet verleerd zijn, met een spectaculaire dans op een Vastelaovesmedley.

Kolder en Sketsj was er op vrijdag van HuHumm met hun opera act. Dit was genieten van mooie aria’s op het podium en de onhandigheid van een van de spelers wekte geregeld op de lachspieren van het publiek. Op zaterdagavond was het de beurt aan Wissiknie, zij brachten liedjes met humoristische teksten, klap op de vuurpijl was de “ode aan de vrouw”, welke menig persoon in het publiek aan het lachen, maar ook aan het denken heeft gebracht.

Ook waren er twee buuttereedners in de personen van Fer Naus als Donald Trump, die de Vastelaovend in Limburg weer “great again” ging maken en Boy Janssen als getuige van een boerebruilofskoppel uit de zaal. Beide buuttereedners kregen de volledige aandacht van de zaal en kregen iedereen aan het lachen.

Van sjlaag aaf, wat de nieuwe naam is van de Sjlaagwerkgroep uit Beringe, kwam met een act waar een verliefd stelletje in een theater er alles aan deed om hun verliefdheid duidelijk te maken. De overige bezoekers in het theater werden hier ongevraagd bij betrokken wat een hilarische act opleverde. Een andere Beringse groep die net zoals de Sjlaagwerkgroep inmiddels 11 keer meegedaan hebben is Onkroed Vergeit Neet. Zij kwamen dit jaar met een Expeditie Robinson Beringe special edition op De Snep in Beringe. Diverse Beringse mensen werden door middel van leuke grappen uitgebeeld. Ook hadden deze 5 heren weer een mooi liedje gemaakt waar natuurlijk weer een complete choreografie bij hoorde. Het publiek genoot hier zichtbaar van.

Op vrijdag werd de avonden muzikaal afgesloten door het trio van de Toddezèk en op zaterdag door Pruuf Mar wat deze fantastische avonden compleet maakte.
Prins Sam I, Adjudant Martijn, Jeugdprins Giep I, Jeugdprinses Gielke I hebben van de avonden genoten en dankte alle betrokkenen hartelijk voor hun bijdrage en het publiek voor hun komst!