Prins Sam I en Adjudant Martijn nieuwe heersers bij CV de Beringse Kuus

Geplaatst op 14-11-2022


๐˜ก๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ 12 ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ž๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ด๐˜ซ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜จ ๐˜—๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด ๐˜š๐˜ข๐˜ฎ (๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜™๐˜ช๐˜ซ๐˜ต) ๐˜ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ˆ๐˜ฅ๐˜ซ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต ๐˜”๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ (๐˜š๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฉ๐˜ด) ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜‰๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜’๐˜ถ๐˜ถ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ. ๐˜ก๐˜ช๐˜ซ ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜‘๐˜ฆ๐˜ถ๐˜จ๐˜ฅ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด ๐˜Ž๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฑ (๐˜‰๐˜ฐ๐˜ด) ๐˜ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜‘๐˜ฆ๐˜ถ๐˜จ๐˜ฅ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ด ๐˜Ž๐˜ช๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฌ๐˜ฆ (๐˜๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฆ๐˜จ) ๐˜ ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜‰๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ.

De avond begon traditioneel met het hijsen van de vlag bij het kuuzemonument voor gemeenschapshuis de Wieksjlaag, onder de klanken van het Limburgs volkslied. Hiermee werd in Beringe het startsein gegeven van het nieuwe vastelaovendseizoen. Het hijsen van de vlag was tevens de laatste officiรซle handeling van inmiddels oud Prins Rick I (Van Rijswijck).

Nadat iedereen weer binnen was en zich had voorzien van een lekker drankje, werd het podium gereed gemaakt voor de onthulling van het Jeugdprinsepaar. Dit gebeurt al vele jaren in goede samenwerking met Jeugd Werk Beringe (JWB). Dit jaar was de groep โ€œDe Bliksembendeโ€ aan de beurt. Nadat ze kort geรฏntroduceerd werden door Vorst Han I, sprongen Jeugdprins Giep I en Jeugdprinses Gielke I uit de kist. Samen met Adjudanten Ivo (Theelen) en Tessa (Manders) en een actieve jeugdraad aan hun zij, maakten ze er een feestje van. Ze gaan in de jeugdvastelaovend voorop met de spreuk: โ€œWae gaon as de bliksem d’r tussenoeht, deze vastelaovend gaon wae voloeht!โ€.

Daarna was het de beurt aan de langstzittende Prins van de Beringse Kuus om af te treden. Inmiddels oud Prins Rick I sprak nog een keer de Beringse mensen toe en bedankte hen voor het enthousiasme tijdens zijn regeerperiode. Vervolgens werden zijn erepenningen afgedaan en is hij toegetreden tot de Raad van elf.

Om 22.11 uur was het dan zover, onder het motto โ€œ’vers vleis in de prinse compagnie’โ€ werden er diverse liedjes afgespeeld waarop de zingende schlager een eigen tekst gecreรซerd had. De mensen in de zaal moesten de oorspronkelijke titel en artiest raden. Bij ieder goed antwoord ging de muziekdoos, waar de nieuwe Prins en Adjudant in zaten, een stukje verder open. De mensen in de zaal waren scherp, want ze hadden alle nummers meteen goed, waardoor de muziekdoos ver genoeg open ging om de nieuwe Prins en Adjudant te introduceren. En daar sprongen ze, na het 465 dagen stil hebben te moeten houden, uit de muziekdoos: Prins Sam I en Adjudant Martijn!

De spreuk van Prins Sam I is โ€œVastelaovend in รดs blood, Beringe wat klinkt ut good!โ€.

De eerste activiteit van de nieuwe heersers is aanstaande zaterdag. In Cafรฉ de Nabber vindt het โ€œBeringe Late Night Liedjesfestivalโ€ plaats. Het weekend erop zal Prins Sam I met zijn Adjudant Martijn en Raad van elf aantreden op de jubileumreceptie van zustervereniging CV De Brookhaze in Koningslust.