Geweldige bonkte aovende in Beringe!

Geplaatst op 12-02-2019


Op 8 en 9 februari waren er fantastische bonkte aovenden in Kuuzetempel de Wieksjlaag. Twee bomvolle avonden met kwalitatief zeer hoogwaardige acts.

Onder toeziend oog van Prins Freek I werd er afgetrapt door de Beringse Blumkes, die een leuke en originele gardedans op het podium lieten zien. Vervolgens kwam Peter Vaassen met een leuke buut op het podium. Na bijgekomen te zijn van de grappen uit deze buut, was het tijd voor de dames van Halluf 11. Deze vocaal zeer sterke dames lieten horen waarom ze tweede zijn geworden op het Berings Liedjesfestival.
De Slaagwerkgroep Beringe bracht daarna een eigentijdse act met als thema de “wensambulance”. Een eigenwijze oude dame kon hierdoor toch de regie voeren en lekker meedoen op het podium. Na deze Beringse act was het weer tijd voor heerlijke humor van niemand minder dan Fer Naus. Zijn buut als kapitein zorgde ervoor dat de gehele zaal een lach op het gezicht kreeg. Om het eerste gedeelte voor de pauze knallend af te sluiten kwamen de twee winnaressen van het Berings Liedjesfestival, Romy en Laura op het podium, waar ze met veel enthousiasme de hele zaal aan het zingen kregen.

Na de pauze steeg het niveau van deze bonkte aovenden naar een hoogtepunt, waar afgetrapt werd door Berry Knapen met zijn buut als Goeroe. Hij kreeg de hele zaal muisstil en bracht zelfs een aantal dames vooraan in de zaal het hart op hol. Op de zaterdag nam het kwintet Onze Jongens uit Brabant de plaats in van Berry Knapen en zorgde voor een mooi stukje Brabantse humor in Kuuzetempel De Wieksjlaag. Hierna kwam onze eigen dansgroep Splash aan de beurt en ook zij verraste iedereen met een mooie dans.
Vervolgens was het de beurt aan een Beringse Act van Onkroed vergeit neet, die dit jaar een geweldige act hadden met als thema 5x Beringen internationaal, dat dit jaar van 5-7 juli plaatsvindt bij in ons Beringe. Onkroed vergeit neet heeft ervoor gezorgd dat mensen de dag erna nog buikpijn hadden van het lachen. Na deze mooie act was het tijd voor een andere regionale act namelijk Traogpaeper, zij kwamen op vakantie in het mooie Beringe en brachten een groot koffer met humor mee, wat uiteraard erg gewaardeerd werd door de mensen in de zaal.
Om deze geweldige Bonkte Aovenden af te sluiten was niemand minder dan LVK-finalist Hoondervel gestrikt. Zij lieten deze twee avonden zien dat ze er echt een knallend feestje van kunnen maken en uiteindelijk ging iedereen tevreden huiswaarts en kreeg de “Groete Oet De Beringse Fieësttent!”

De hele avond werd gepresenteerd door John Timmermans en de muzikale omlijsting was in handen van Damesjoekskapel Mingelmoos
Dank aan alle vrijwilligers en natuurlijk het publiek, we hopen jullie allemaal te zien tijdens de Beringse activiteiten komende Vastelaovend!