Spectaculaire bonkte aovende Beringe

Geplaatst op 21-01-2018


Op 19 en 20 januari was het in Kuuzetempel De Wieksjlaag tijd voor de Beringse Bonte Avonden. Een zeer gevarieerd en kwalitatief programma, zorgde voor de juiste vastelaovessfeer. Met een ereplaats voor Prins Nico en zijn gevolg en het jeugdprinsepaar met de raad van 11, waren het de Beringse Blumkes die de aftrap verzorgde met een moderne en leuke gardedans. Springlaevend verzorgde hun sjlager ‘danse, zinge, springe’ waarmee ze halve finalist LVK zijn. De Slaagwerkgroep Beringe bracht de muzikale Muppetshow ten tonele, compleet met zeurende opa’s op het balkon. Zelfs met hondenspeeltjes werd een erg origineel muziekstuk gebracht. Onkroed vergeit neet bracht met leuke acts en video de overgang van Vorst John II naar Vorst Han I in beeld d.m.v. ‘John en Han op zeuk nao de vaere’! Natuurlijk ontbreekt ook Splash niet op de bonte avond en zij hadden een prachtige dans op ‘same zinge’.

Maar liefst 2 ‘vrouwelijke’ buuttereedners brachten vanuit de buutteton spraakmakende buuts. Henry van Geneijgen kwam als schoonmoeder die niet blij was met Helmondse schoonzoon Ricardo. Jan Pijnenborg uit Ysselsteyn bekende dat hij in een verkeerd lichaam was geboren en bracht als Janny de nodige humor. De Aod Prinse Beringe zongen met ‘Kefee de Vastelaovend’ de winnende sjlager van Beringe die ook de PJP-bokaal van het P&M Liedjesfestival heeft gewonnen.

Vlugzout en Trio Ôngeplök brachten beiden een fantastische mengeling van muziek, sketch en kolder. Vlugzout bracht het succes van Beringe naar voren (o.a. Handbal, OLS, Beringe Buiten) en kwam op het idee om de pastorie te veranderen in een Saunagelegenheid. Trio Ongeplök had helemaal uitgepakt en had naast rapper Wali-B een speciale gast uitgenodigd in de naam van Jezus Christus. Ook de gebarentolk was een groot succes.

Afsluiter van de avond waren Bjorn & Mieke die met liedjes ‘1000 sterre’ en ‘Droeme mit de oëge ope’ de kuuzetempel liet schudden op haar grondvesten. De hele avond werd gepresenteerd door John Timmermans en de muzikale omlijsting was in handen vanDamesjoekskapel Mingelmoos.

Dank aan alle vrijwilligers en natuurlijk het publiek. Het was in Beringe ‘lache van de erste wies de litste minuut’!