Nieuwe heersers Beringse Kuus: Prins Nico I en jeugdprinsenpaar Sem I en Dana I

Geplaatst op 12-01-2018


Beringe Laeft diene druim!

Zaterdag 6 januari stond in Beringe volop in het teken van de start van het 5×11 jubileum vastelaovesseizoen!

Er werd begonnen met een traditionele heilige mis in een volle kerk. Er werd stilgestaan bij de tradities rondom de feestdagen en de samenhang tussen de kerk en het vieren van feesten. Prachtig muzikaal begeleid door Mingelmoos en Bon Apart en met een duidelijke rol voor de dansmarietjes (collecte, 3 koningen, misdienaars).

Na de mis begon het feest in de Wieksjlaag met een broodje en soep om een goede bodem te leggen en rond de klok van 20.11 uur werd het hoog tijd om het nieuwe jeugdprinsenpaar uit te roepen. Na spannende muziek en hints rondom het prinsenpaar sprongen er op ‘moment supreme’ jeugdprins Sem I (Wilms) en Dana I (de Voigt) uit de zelfgeschilderde kist. Sem en Dana gaan samen voorop met adjudant Sabien en een jeugdraad van maar liefst 18 kids. De JWB-groep heet de Wilde Kippenbende en samen met Prins Roger hebben ze nog een uurtje volop gefeest totdat het tijd werd voor het aftreden van Roger.

Na een finale van de lievelingsnummers van Roger was het stipt om 21.30 uur de hoogste tijd om officieel af te treden als heerser van CV De Beringse Kuus. Na enig aandringen kwam Roger toch de bühne op en werd hij samen met vriendin Maartje in het zonnetje gezet voor zijn bewezen diensten. Na een laatste woord van Roger aan alle kuuskes en kuus werden de officiële eretekenen van het prinsschap hem ontnomen. En toen werd hij aod prins Roger I. Roger werd enthousiast opgenomen bij de raad van 11 en de club van aod prinse.

Om 22.11 uur werd het hoog tijd om een nieuwe heerser uit te roepen. En niet zomaar een heerser, het is de jubileumprins 5×11 jaar. De inleiding van de onthulling werd verzorgd door de allereerste prins bij De Beringse Kuus, prins Sjraar I (van Horen). Hij vertelde een spannend sprookje over een stiefvader en zoon die strijden om de titel jubileumprins. In een afwisseling tussen film en verhaal kwam er aan het sprookje een fantastisch einde toen Marleen Rutten (laef diene druim) de prins weer tot leven kuste en hij toen door de velden van Beringe zich naar de Wieksjlaag haastte. Op de klanken van ‘villa volta’ werd de spanning opgebouwd en in plaats van de prins was het de toekomstige vorst Han die plotseling tevoorschijn kwam onder een deken. De nieuwe prins bevond zich al meteen waar hij moet zijn, namelijk tussen de mensen. De verrassing was compleet toen Nico Theelen vanuit de zaal en omringd door zijn vrienden werd uitgeroepen tot ZDH Prins Nico I. Samen met zijn vriendin Robin werd hij op de bühne aangekleed tot Prins en werden er tal van wijze woorden gesproken. Als verrassing voor de hele kuuzefamilie had prins Nico een eigen nummer geschreven, dat vanaf het eerste moment volop werd meegezongen (nog eine dan).

Na alle plichtplegingen werd er volop doorgefeest door alle nieuwe heersers en rond de klok van 02.00 uur kwam er een einde aan een drukbezochte en overvolle eerste vastelaovesdag in Beringe! Voor foto’s en filmpjes van deze prachtige avond, zie www.facebook.com/beringsekuus.