Sjoene vastelaovend Beringe 2017

Geplaatst op 02-03-2017


Sjoene vastelaovend Beringe 2017!

Ook dit jaar kan Beringe terugblikken op een sjoene vastelaovend! Het prinsentrio Roger I, Luuk I en Tess I hebben laten zien hoe je vastelaovend moet uitdragen én vieren.

Jong en oud hebben samen feest gevierd tijdens de dolle dagen van de vastelaovend. Op de woensdag voor de vastelaovend was de Jeugd van Vreuger aan de beurt. Na een heerlijke koffietafel was er een bonte avond met veel muziek, sketches en een buut samen. Onze huiskapel, Mingelmoos, zorgde voor de muzikale noten! De donderdag en vrijdag stonden in het teken van de kids. Zo was er een luidruchtige rammeloptocht en een hos- en springparty met schoolprins Teun (Ketelaars) I en schoolprinses Jip (Sonnemans) I in de Wieksjlaag. Ook is door prins Roger I en zijn gevolg de Sleuteloverdracht in De Heuf te Panningen bezocht.

Vastelaovend zaterdag was een dag waarop iedereen op zijn eigen manier vastelaovend heeft kunnen vieren. Op vastelaovend zondag trok, onder een prima weertje, de Beringse optocht door de straten. Het motto “Spring ’s inne loch!” kwam in diverse creaties vaak terug. Naast enkele fraaie wagens, en uiteraard de twee eigen gemaakte prinsenwagens, deden er vooral héél veel mooie grote groepen mee. De prijsuitreiking in de Kuuzetempel was weer een groot feest!

Op vastelaovend maandag was het tijd voor de Boerenbruiloft oftewel het huwelijk in de onecht tussen Nick Steeghs & Michelle van Dijck. Dit keer was er een compleet andere opzet. Na het ophalen van het bruidspaar werd er op een actieve manier gestart bij Vriendschap De Hoove. Vervolgens was er een feestje en een hapje bij ’t Hukske. Na deze Beringse kroegentocht was er een verrassing in De Wieksjlaag namelijk een optreden van Anderkover.

Toen vervolgens het spontane ja-woord van Michelle en Nick was uitgesproken kon het feest losbarsten samen met Mingelmoos en een dj!

Vastelaovend dinsdag werd gestart met het Pulverkesbal. De kids kregen alle aandacht en daarom was het een drukte van jewelste met polonaises lopen, knutselen, schminken en ook de speciale kinderbar werd goed bezocht. De gratis chips en snoep werd door de jeugd zeer gewaardeerd. Ook waren er nog live optredens van onze eigen Beringse Blumkes, schowdansgroep Splash en de jeugdraad. Aan het eind van de middag moest er afscheid genomen worden van het jeugdprinsenpaar prins Luuk I en prinses Tess I. Nog eenmaal mochten ze Beringe toespreken en hun lijfspreuk ten gehore brengen en hun populaire vastelaovend nummers beleven. Jeugd het was toppie, bedankt!

De laatste activiteit van de Beringse vastelaovend was de Aafsloeting! Nog eenmaal de favoriete platen van prins Roger en zijn Maartje en toen was het toch echt zover. Prins Roger I en prinses Maartje werden bij het Kuuze-monument toegesproken en bedankt. Ook bedankte prins Roger I vanuit de vlaggenmast de gehele Beringse gemeenschap voor een schitterende vastelaovend. Vervolgens werd de Kuuze-vlag gestreken en konden de versierselen van de vastelaovend afgedaan worden.

De carnavalisten 2016/2017 werden de mannen van Kiët ’t Gaat. Deze vriendengroep kwam van heinde en verre vastelaovend vieren in Beringe met hun prins Roger I.

Tot slot werd het motto voor 2017/2018 bekend gemaakt, dit keer een knipoog naar het komende jubileumjaar in november 2018, daarom is het motto: “Laef diene druim” uit de bus gekomen.

Carnavalsvereniging De Beringse Kuus wil nogmaals iedereen bedanken voor zijn of haar inzet voor de vastelaovend in Beringe! BEDANKT!!!

Wilt u nog eens nagenieten van alle foto’s en de totaal uitslag van de optocht, kijk dan op www.beringsekuus.nl of op https://www.facebook.com/beringsekuus