Sterre straole bij receptie Beringse Kuus

Geplaatst op 19-02-2017


Sterre straole bij receptie Beringse Kuus

In een oergezellig Kuuzetempel De Wieksjlaag vond de receptie plaats van prins Roger I en het jeugdprinsenpaar Luuk I en Tess I. Even was Beringe het episch centrum van de Limburgse vastelaovend zeker tijdens het optreden van Bjorn en Mieke met 1000 sterre. Op dat moment hadden de 7 prinsen en prinses hun moment van de vasteloavend en kon de knoetsvolle zaal genieten van een geweldig schouwspel.

Voordat de receptie begon werd bestuurslid en lid van de versierdersclub Ruud Theeuwen  gehuldigd voor zijn 1 x 11 jaar lidmaatschap. Ook werd kersvers ere-lid Ad Hoeks in het zonnetje gezet voor zijn 43 jaren inzet binnen de vereniging, eerst bij de raad van elf en daarna bij de versierdersclub. Nieuw binnen de Beringse Kuus werd Gaby Peeters geïnstalleerd, zij zal zich na dit seizoen op het secretariaatswerk gaan storten.

Aansluitend kon de receptie beginnen die op een vlotte manier gepresenteerd werd door John Smedts. Het was een gaan en komen van familie, vrienden, collega’s en (zuster)verenigingen! Door de vele bezoekers, speeches en presentaties liep de receptie enigszins uit maar dat kon de pret zeker niet drukken. De familie van prins Roger gaf aan waarom Roger dit jaar prins is geworden; Eerst bij vader en moeder het huis uit, dan prins worden. Damesjoekskapel Mingelmoos zorgde voor een royale serenade. Dat prins Roger en prinses Tess actief zijn bij voetbalvereniging BEVO bleek wel door de enorme opkomst vanuit deze verening. Zo waren er de kabouters, het complete F2 team en natuurlijk prins Roger I zijn eigen team waar hij aanvoerder van is: BEVO 1. Het “penalty schieten” op de bühne verloor de prins, dus dat worden snoepzakjes voor alle F2 voetballers.

De familie van Tess had bewondering dat zij het prinses worden zo goed geheim kon houden. De familie van prins Luuk was massaal gekomen vanuit het  Habberiëk (Maasbree).

Uiteraard waren de oud Prinsen er met de traditionele prinsen “proklamasie”. 5 x Beringen was massaal uitgelopen evenals de politieke vrienden van prins Roger I. Naast de wethouders Sanders en Raf Janssen was ook zijn eigen gemeenteraadsfractie van het CDA compleet aanwezig. In de gemeenteraad is Roger I een echte basisspeler en berenfanatiek. De collega’s van Maartje, basisschool De Horizon uit Grashoek, hadden ook met zijn allen de weg naar Beringe gevonden. Kiet ut Gaat had een mooie fotopresentatie. Zaal 21 was apentrots op hun penningmeester prins Roger I. Vrijetijdsteam FC Tostie Iezer presenteerde hun nieuwe tenues. De Brookhaze, aanwezig met hun jarige vorst William, namen 7 bananen mee om de prinsen energiek te houden, of deze genuttigd zijn is de grote vraag… Volgens De Dörper Kuus is prins Roger I kei fanatiek op alle gebieden, alleen het ritmegevoel is schijnbaar ver te zoeken. De Kuus oeth Kepél was met maar liefst 62 personen aanwezig en was voornemens prins Roger af te matten zodat hij de dag erna niet fit zou zijn voor de voetbalderby BEVO – Panningen. Volgens De Kemphazen is prins Roger I een echt “fiestbiest” en vervult hij een goede voorbeeld rol als voorzitter van de wintersportclub. De Graasvraeters constateerde dat Roger I momenteel de beste functie in zijn leven heeft, namelijk prins van de Beringse Kuus, alhoewel ’s avonds een beetje bankhangen is ook mooi. Na een zeer drukbezochte receptie volgde er een dankwoord van vorst John II en prins Roger I en jeugdprinsenpaar Luuk I en Tess I. Vervolgens zorgde onze eigen Beringse Kuus d.j. Leon dat de “zaal los ging” mede gesteund door het live optreden van Bjorn en Mieke. Het bleef lang, op een gezellige manier, onrustig in Beringe! De Beringse Kuus wil iedereen, zeker ook het bedienend personeel, van harte bedanken voor zijn of haar komst en medewerking aan deze knalreceptie!

Voor alle laatste nieuws en alle foto’s van de Beringse Vastelaovend kijk op www.beringsekuus.nl of facebook.com/beringsekuus.