Bonkte Aovende Beringse Kuus 2017 goed geslaagd!

Geplaatst op 05-02-2017


Bonkte Aovende Beringse Kuus 2017 goed geslaagd!

Zowel de eigen, als buitendorpse artiesten, hebben Beringe getrakteerd op twee uitstekende avonden. Na het openingswoord van voorzitter Wil Heussen ging de microfoon over naar spreekstalmeester John Timmermans, hij zorgde voor een snelle en vlotte presentatie.

De Beringse Blumkes begonnen met een verdwijn-act en vervolgens lieten ze met erg veel enthousiasme de gardendans zien. Het was duidelijk te zien dat Lieke & Miranda de Blumkes flink hebben laten oefenen. Met het lied Vastelaovund Viere lieten de meiden van Springlaevend zien en horen dat de Beringse Kuus volop jeugdig talent heeft. Slaagwerkgroep Beringe slaagt er ieder jaar weer in met een verrassings-act te komen. Dit keer was het Happy Hardcore met Lei, compleet met de nodige pillen. Ons Jonges uit Deurne gingen op vakantie in hotel “Zimmer frei”. Het mocht wat kosten van de vrouw, maar de weg terug naar huis was toch weer het mooiste. Ons eigen Berings talent Onkroed Vergeit Neet liet onder leiding van dokter G.W. te Venlo diverse mensen in relatie therapie gaan. Van een horeca-echtpaar, via een echte drukte maker in de zorg naar de vrijgezelle D. die op zoek was naar een vaste (sigaret). Met een perfecte uitstraling en zang zorgde Jong Belaege voor een mooi muzikaal intermezzo. Brother John, oftewel Marlon Kicken kreeg vrijdagavond de zaal geheel plat. Hij wilde wel af en toe wat (zwart) werken als schoorsteenveger of zwarte piet en uiteindelijk pastoor worden in Beringe. Lambert-Jan Knoops, alias Henkie vertelde op zaterdag over zijn avonturen bij de groenvoorziening. Het blijkt geen moeilijk werk, want er is nog nooit iemand overspannen geraakt. Maar je moet je kop er wel bij houden. Showdansgroep Splash, onder leiding en medewerking van Inge en Danielle, lieten een verfrissende en swingende dans zien, wat een talenten! Bas van Velthoven liet duidelijk zien waarom hij alleen maar mislukte blinddates heeft gehad, het zat hem letterlijk en figuurlijk, ook in Beringse horeca, niet mee. Op de vrijdag was er een luidruchtig supertolle discoparty van Beck und Bauer, inclusief uiteraard de curryworst-vlaai. Hun optreden is inmiddels in geheel Limburg en Nederland bekend. De LVK-finalisten uit Peel en Maas, De Breurkes, kregen de zaal op zaterdag met z’n allen aan het “zinge”. Als slot act was de bekende zanger van het Limburgs Vastelaovendleedjes Konkoer Bjorn van Berkel uit Grubbenvorst vastgelegd. Hij liet al zijn succesnummers vol overgave horen en ook hier kwam het broodje curryworst weer nadrukkelijk naar voren.

Ook het jeugdprinsenpaar Luuk I en Tess I en hun gevolg was aanwezig. Zij vervingen op sommige momenten uitstekend de “grote” prins en zijn gevolg. Vorst John II en prins Roger I en het jeugdprinsenpaar sloten af met de woorden “Het was helemaal fantastisch en wat hebben we erg genoten!” Beringe is bevoorrecht met zo’n uitstekende Bonte Avonden met eigen en buitendorpse artiesten. Dameskapel Mingelmoos werd van harte bedankt voor maar liefst 2 avonden stemming en muziek. Tot slot werd ook de bediening (handbalclub en voetbalclub) en last but not least de technische mensen, toneelmeesters en de Versierders voor de inrichting van de zaal hartelijk bedankt. Het laatste dankwoord en applaus was voor het publiek!

Kortom op naar de Bonte Avonden 2018!