Nieuwe heersers Beringse Kuus: Prins Roger I en jeugdprinsenpaar Luuk I en Tess I

Geplaatst op 22-01-2017


Nieuwe heersers Beringse Kuus: Prins Roger I en jeugdprinsenpaar Luuk I en Tess I

Afgelopen zaterdag 21 januari was het eindelijk zover, het uitroepen van de 55ste prins van de Beringse Kuus oftewel prins Roger I (Gielen) samenwonend met Maartje Boots. Prins Roger is vooral bekend om zijn sportieve kwaliteiten bij o.a. v.v. BEVO, zijn bestuurlijke functies bij o.a. 5 x Beringen en ook in de politiek spreekt hij een woordje mee als CDA gemeenteraadslid van Peel en Maas.

Ook het jeugdprinsenpaar Luuk I (Van den Goor) en Tess I (Heussen) kon zich eindelijk presenteren aan de Beringse gemeenschap. Samen met de jeugdraad maakte zij er direct een gaaf feestje van.

Het prinsengebeuren werd geopend met een uiterst sfeervolle Vastelaovend mis. Kapelaan Roger Maenen had direct de juiste toon te pakken met zijn eerste woorden “Vastelaovend same!” Dit samen deed hij met zanggroep Bon Apart en Dameskapel Mingelmoos. Ook zij raakte de juiste sfeer en daardoor was er joeks, plezeer maar ook bezinning in de kerk. Het thema was “de kerk als bij tankstation in het leven”.

Na de mis kon het feest verder gaan in de sfeervol ingerichte Wieksjlaag. Het was de beurt aan de nieuwe jeugdprins en jeugdprinses i.s.m. Jeugdwerk Beringe. Met spannende muziek en de nodige zenuwen sprongen Luuk I (zoon van Wim en Wendy van den Goor) en Tess 1 (dochter van Jack en Sonja Heussen) uit de “zelf geschilderde” kist. Na het aanbrengen van de versierselen kon de lijfspreuk bekend gemaakt worden: “Mèt de quad en bal zien wae erg snel, mèr fiëste det kinne wae auch wel!”. Luuk zijn hobby’s zijn Quad- en motorrijden en hij zit op school in Kinrooi. Tess doet graag voetballen en vastelaovend vieren en zit op het Bouwens. Beide zitten ze graag in kiët “Ut Mukske”.

Vervolgens was het tijd om afscheid te nemen van oud prins Bert Coppelmans en zijn vrouw Esther. Na een dankwoord en het aanbieden van een herinnering werd Bert middels een treurmuziekje opgenomen in de Raad van Elf.

De spanning in de volle Wieksjlaag liep vervolgens hoog op en diverse kanshebbers verlieten de Kuuzetempel De Wieksjlaag… Duidelijk was dat de nieuwe prins op de een of andere manier uit de “lucht zou vallen”. Het filmpje in het voortraject had dat wel duidelijk gemaakt. Eindelijk kwam de ontknoping. Op een zeer originele manier werd de levensloop van de prins in beeld gebracht middels een 11-minuten durend filmpje. Van de geboorte via de kinder en tiener jaren werd langzaam duidelijk dat we met een echte Beringse Kuus te maken hebben. Op het laatst hing de nieuwe heerser in de lucht en sprong hij letterlijk “oeth de loch” de zaal in. Onder luid applaus kwam prins Roger I (Gielen) te voorschijn. Na de installatie kon hij direct het woord nemen en zijn lijfspreuk publiekelijk maken: “Renne vleege springe, deze vastelaovend geit alles bringe!”. Ook zijn vriendin Maartje Boots werd bij de feestelijkheden betrokken. Roger I is zoon van Bert en Til Gielen en broertje van Jeroen en broer van Guido. In het dagelijks leven is hij eigenaar van Crinno Marketing en heeft hij ook nog tijd voor een 10-tal hobby’s en functies. Kortom iemand met beide benen in de samenleving van Beringe én Peel en Maas.

Nadat de prins bekend was gemaakt kon ook de winnaar van het papier vliegtuigjes gooien bekend gemaakt worden. Tygo Heussen werd uit de vele inzendingen getrokken en ontving  28 consumptiebonnen (leeftijd van de prins). Guido Theunissen heeft met het facebook prinsraden de Beringse Kuuzevlag gewonnen!

Nadat alle heersers bekend waren kon het feest losbarsten met onze eigen kuus d.j’s Leon en Menno. De receptie van de Beringse Kuus is op zaterdag 18 februari, vanaf 20.11 uur in de Kuuzetempel De Wieksjlaag.

Laatste nieuws en foto’s Beringse Kuus: Zie dag en nacht de site www.beringsekuus.nl en www.facebook.com/beringsekuus