Liedjesfestival Beringe: Springlaevend!

Geplaatst op 20-11-2016


Liedjesfestival Beringe: Springlaevend!

De vier jongen meiden Springlaevend bestaande uit Romy Stammen, Renske van Nienhuys, Laura Daemen en Fleur Jacobs, hebben met het lied “Vastelaovend viere” het Liedjesfestival, van De Beringse Kuus gewonnen. Daarmee hebben ze de fel begeerde Marcel Sonnemans wisseltrofee gewonnen!

In een mooi gevulde Kuuzetempel streden maar liefst 6 deelnemers om de eer. De eerste drie plaatsen werden allemaal bezet door debutanten. Na Springlaevend werd Jonk Belaege 2de en de Net Neet club werd 3de. De verdere deelnemers waren de Aod Prinse, De Dolle Drieka’s en Good Bedoeld.

De organisatie (Organisatie Liedjesfestival Beringe) had ook dit jaar alles weer tip top voor elkaar en de presentatoren Han & Jarno zorgde voor een vlot verloop van het programma.

Symbolische werd het Liedjesfestival buiten bij het Kuuzemonument gestart met het hijsen van de Beringse Kuuze vlag door prins Bert I. Mingelmoos verzorgde een prima muzikale begeleiding met uiteraard ook het Limburgs Volkslied. (Kuus vlaggen zijn te koop voor € 11, 00 bij Actus Advies aan de Kanaalstraat).

Vervolgens ging het feestje door in de Kuuzetempel De Wieksjlaag. Naast de optredens van de eigen Beringse artiesten was er ook een verassend optreden van Vleisboeket. Zij zijn de vertolkers van de nieuwe vastelaovendmuziek en vooral met de plaat “Sjuuf” kregen ze de zaal lekker mee, de jeugd stond op zijn kop!

Kortom het werd nog een gezellig avondje met uitstekende muziek van onze Kuus d.j.’s Menno en Leon. Op vrijdag 13 januari 2017 is Springlaevend weer te bewonderen, en dan als inzending voor het Liedjesfestival P&M namens Beringe in Helden bij Palladio.

De Beringse Kuus dankt iedereen voor het meedoen, jureren en helpen, bedankt!