Liedjesfestival 19-11-2016

Geplaatst op 08-11-2016


Op zaterdag 19 november gaat het vastelaoves seizoen ook in Beringe officiëel van start. Na het hijsen van de Kuuze vlag bij het Kuuze monument om klokslag 11 over half acht s ’avonds zal aansluitend om acht uur het Liedjesfestival van de Beringse Kuus van start gaan. Dit jaar zullen zes deelnemers strijden om de Marcel Sonnemans bokaal. Dit is de bokaal die traditie getrouw aan de winnaars van dit Liedjesfestival uitgereikt zal worden. De deelnemers bestaan uit de twee oud gediende Good Bedoeld en de Aod Prinsen. Verder bestaat het deelnemersveld uit maar liefst vier nieuwkomers die dit jaar voor het eerst hun talenten ten gehore zullen brengen. Deze vier nieuwkomers zijn “Springlaevend” vier jonge enthousiaste meiden, “De Dolle Drika’s” drie dol dwaze dames, “Net Neet” de club van knappe kerels die (nog) net neet Prins zijn geworden en tot slot “Jonk Belaege”, een zangtrio van twee Belaege dames en een Jonk heer. Al deze artiesten zullen het publiek deze avond op alle fronten verrassen en ze zullen er voor zorgen dat de jury een zware kluif krijgt deze avond. Nadat om half elf de uitslag van deze spannende strijd bekend is gemaakt, zal niemand minder dan VLEISBOEKET een daverend optreden verzorgen. Naar eigen zeggen “Vastelaovend Next Level, det is Vleisboeket! Hoogste tied veur eine nuuje sound in de vastelaovend!”. Ze zullen met hun hits “Sjuuf Trek Blaos Klep”, “Danse Pauze” en nog veel meer de hele tent op de kop zetten. Kortom een avond die je niet wil missen met zes rasechte Beringse artiesten die uit gaan maken wie de winnaar wordt van het Liedjesfestival en de Beringse Kuus mag gaan vertegenwoordigen op het P&M Liedjesfestival op 13 Januari 2017 bij Palladio in Helden. En natuurlijk wil je het spetterend optreden van de feestband van over de Maas, genaamd VLEISBOEKET, mee maken. Kom dus met z’n allen op zaterdag 19 november naar Kuuzetempel de Wieksjlaag aan de Kanaalstraat in Beringe om aan te moedigen, te genieten en te beleven. Neem je vader, moeder, opa , oma, buurman, buurvrouw, broer, zus, hond, kat of kanarie mee. Dan maken we er met z’n allen een geslaagde avond van die zijn weerga niet kent.

liedjesfestival 2016