Geslaagde vastelaovend Beringe 2016!

Geplaatst op 10-02-2016


Geslaagde vastelaovend Beringe 2016!

Ook dit jaar kan Beringe terugblikken op een geslaagde vastelaovend! Het prinsentrio Bert I, Renco I en Lieke I hebben laten zien hoe je vastelaovend moet uitdragen en vieren.

Jong en oud hebben samen feest gevierd tijdens de dolle dagen van de vastelaovend. Op de woensdag voor de vastelaovend was de Jeugd van Vreuger aan de beurt. Na een heerlijke koffietafel was er een bonte avond met veel muziek, een buut en zelfs een eigen optreden van de Thieuwe familie! De donderdag en vrijdag stonden in het teken van de kids. Van een luidruchtige rammeloptocht en hos- en springparty met schoolprins Emiel I en schoolprinses Jans I in de Wieksjlaag voor de basisschool tot een ontzettend gaaf Tienerbal voor alle tieners uit het land van Peel & Maas. Ook is door prins Bert I en zijn gevolg de Sleuteloverdracht in De Heuf te Panningen bezocht.

De dolle dagen begonnen daarna op zaterdagavond met Pekskesaovend. Het thema was “Voute Avond” en het was soms ook echt goed vout, Minse….. Maar ook leuke optredens van de jeugdraad, Ron van Richtig Roy en eigen kuus d.j.’s Nick, John en Leon.

Op vastelaovend zondag trok, onder een stalend weertje, de Beringse optocht door de straten. Het motto “Aod of neij” kwam in diverse creaties vaak terug. Naast enkele fraaie wagens, en uiteraard de twee prinsenwagens, deden er vooral heel veel mooie grote groepen mee. Bijzonder was dat er dit jaar maar liefst 10 startnummers meer mee deden dan vorig jaar! De prijsuitreiking in de Kuuzetempel was weer een groot feest!

Op vastelaovend maandag was het tijd voor de Boerenbruiloft oftewel het huwelijk in de onecht tussen Lottie Koopmans & Geoffrey Emanuels. Er werd met een smakelijk “Boorefriet” begonnen en vervolgens kon de huwelijksvoltrekking starten door burgemeester Graad Jacobs en ceremoniemeester Hans Daemen. Geoffrey mocht het huwelijksaanzoek nog een keer overdoen, en toen het spontane ja-woord van Lottie was uitgesproken kon het feest losbarsten samen met Mingelmoos en een dj. Het was mooi om te zien dat heel veel mensen, en ook jeugd, de Kuuzetempel wisten te vinden!

Vastelaovend dinsdag werd gestart met het Pulverkesbal. De kids kregen alle aandacht en daarom was het een drukte van jewelste met polonaises lopen, knutselen, schminken en ook de speciale kinderbar werd goed bezocht. De gratis chips en snoep werd door de jeugd zeer gewaardeerd. Ook waren er nog live optredens van onze eigen Beringse Blumkes, schowdansgroep Splash en de jeugdraad. Aan het eind van de middag moest er afscheid genomen worden van het jeugdprinsenpaar prins Renco I en prinses Lieke I. Nog eenmaal mochten ze Beringe toespreken en hun lijfspreuk ten gehore brengen. Daarna werd met een sprong vanuit de bühne in de zaal, gelukkig opgevangen door de leden van de raad van elf, symbolisch afscheid genomen van de vastelaovend. Jeugd het was toppie, bedankt!

De laatste activiteit van de Beringse vastelaovend was de Aafsloeting! Nog eenmaal de favoriete platen van prins Bert I, nog een solo-polonaise rondje rondom de kerk en toen was het toch echt zover. Prins Bert I en prinses Esther werden bij het Kuuze-monument toegesproken en bedankt. Ook bedankte prins Bert I de gehele Beringse gemeenschap voor een schitterende vastelaovend. Vervolgens werd de Kuuze-vlag gestreken en konden de versierselen van de vastelaovend afgedaan worden.

De carnavalisten 2015/2016 werden de Beringse ambassadeurs van de vastelaovend oftewel De Sjottelslette zowel in als buiten BeerInge wereldberoemd!

Tot slot werd het motto voor 2016/2017 bekend gemaakt, dit keer een knipoog naar de vastelaovend 2017, het begin van de lente, dus is het motto: “Spring ’s inne loch!”.

Carnavalsvereniging De Beringse Kuus wil nogmaals iedereen bedanken voor zijn of haar inzet voor de vastelaovend in Beringe! BEDANKT!!!

Wilt u nog eens nagenieten van alle foto’s en de totaal uitslag van de optocht, kijk dan op www.beringsekuus.nl of op https://www.facebook.com/beringsekuus