Grandioze receptie Beringse Kuus

Geplaatst op 31-01-2016


Grandioze receptie Beringse Kuus

In een oergezellig Kuuzetempel De Wieksjlaag vond de receptie plaats van prins Bert I en het jeugdprinsenpaar Renco I en Lieke I. Even was Beringe het episch centrum van de Limburgse vastelaovend! Het was extra feest omdat ook de nieuwe mantels gepresenteerd konden worden van zowel de prins als het jeugdprinsenpaar, chapeau aan Mia Mertens!

Voordat de receptie begon werd Inge Verhaegh gehuldigd voor haar 1 x 11 jaar lidmaatschap. Dit is zeer bijzonder als je weet dat Inge nog maar 19 jaar is! Van dansmarietje naar D!action en vervolgens naar Splash en inmiddels instructrice van Splash! Speciaal voor haar kwamen De Sjottelslette het liedje BeerINGE zingen.

Aansluitend kon de receptie beginnen die op een vlotte manier gepresenteerd werd door John Smedts. Het was een gaan en komen van familie, vrienden, collega’s en zusterverenigingen! Zo was coöperatie Steingood blij dat bestuurslid Bert tot prins was gekozen. Vanuit de jeugd kwamen de sportteams van Renco (voetbal) en Lieke (handbal). De collega’s van Bert (Digi Star) hadden een “Bonte Avond” toespraak compleet met optreden van Bookeskook uit Nunhem. Natuurlijk kwam Mingelmoos een serenade brengen en waren er veel vriendengroepen aanwezig met prachtige woorden en cadeaus! De Aod Prinsen hadden een proclamatie opgesteld en de Grooze was weer totaal leeggelopen!

De zusterverenigingen waren allemaal op volle oorlogssterkte aanwezig. Kepél, aanwezig met 5 x 11 personen, gaf aan dat prins Bert I de spanning goed kan opbouwen als technische man bij zowel Digi Star, de Versierdersclub als vriendengroep Die Lustige Thila’s. De Dörper Kuus gaven aan dat prins Bert een soort van “Pinda Pieterke geval” was oftewel beter in techniek dan sporten. De Brookhaze hadden ontdekt dat het niet prins Bert I is maar eigenlijk volgens het officieel geboortekaartje prins Bertje I. Zij vonden Bertje best een braaf kereltje… De Kemphazen wisten te vertellen dat je aan het volume van de stem van prins Bert I kon horen of en hoeveel biertjes hij gedronken heeft. Ook stelde ze vast dat prins Bert I over echt vastelaovend “blood” beschikt.  De Graasvraeters maakte publiekelijk dat prins Bert I zijn Esther heeft leren kennen tijdens het eieren bakken, toen “vloog de vlam in de pan…”.

Aan het einde van de receptie was er nog een succesvol optreden van showdansgroep Splash. Dit was een speciaal optreden voor jubilaris Inge Verhaegh en voor en door jeugdprinses Lieke I, zelf ook lid van Splash. Daarna volgde er een dankwoord van vorst John II en prins Bert I en jeugdprinsenpaar Renco I en Lieke I. Vervolgens zorgde onze eigen Beringse Kuus d.j. Leon dat de “zaal los ging”. Het bleef lang, op een gezellige manier, onrustig in Beringe! De Beringse Kuus wil iedereen, zeker ook het bedienend personeel, van harte bedanken voor zijn of haar komst en medewerking aan deze knalreceptie!

Voor alle laatste nieuws en alle foto’s van de Beringse Vastelaovend kijk op www.beringsekuus.nl of facebook.com/beringsekuus.