Bonkte Aovende Beringse Kuus 2016 geslaagd!

Geplaatst op 18-01-2016


Bonkte Aovende Beringse Kuus 2016 geslaagd!

 

Zowel de eigen als buitendorpse artiesten hebben Beringe getrakteerd op twee uitstekende avonden. Na het openingswoord van voorzitter Wil Heussen ging de microfoon over naar spreekstalmeester John Timmermans, hij zorgde voor een snelle en vlotte presentatie.

De Beringse Blumkes opende de avond met een prima verzorgde garden dans. Het was duidelijk te zien dat Lieke & Miranda de Blumkes flink hebben laten oefenen.

Een anonieme inbreng (De Vlegels?) middels een video film bracht het verhaal van een aspergesteker die zijn vrouw onderweg kwijt raakte en zich verbaasde over diverse Beringse zaken (o.a. lego-blokken!)

Met de Sambabal lieten De Maedjes zien en horen dat zij terecht 2de zijn geworden bij het Berings Liedjesfestival.

Met diverse oergeluiden van zelf gemaakte instrumenten zorgde de Slaagwerk Groep Beringe dat er van alles te zien en te horen was op de bühne. De interactie met het publiek werd weer goed opgepakt.

De Brabander Marco Swiggers bracht gevarieerde entertainment middels zang en sketch. De Obama-song en het Positiviteits strijdlied werd door het publiek fanatiek aangevuld en meegezongen.

De mannen van Onkroet Vergeit Neet namen het publiek mee naar het Oktoberfeest compleet met een ijsbeer. Zowel in groepsverband als individueel liet men zijn kunsten zien en horen, denk hierbij aan de Blitze vertaling van “Verdammt ich lieb (m)dich!

De winnaars van het Beringse Liedjesfestival, De Sjottelslette, waren zeer OnbereikBAR, en zetten met een swingend optreden De Wieksjlaag voor de pauze op de kop. Zelfs burgemeester Wilma Delissen stond fanatiek met het bordje “BeerInge” te zwaaien.

Na de pauze liet veelvuldig buutte finalist Har Daniëls horen waarom hij terecht ook dit jaar in de finale stond. Harie had 65 jaar toegeleefd naar zijn pensioen, dat dit niet zaligmakend was bleek wel in zijn buut. Hij sloot af met de tip: “Je bent nooit te oud om jong te zijn!”.

Showdansgroep Splash, onder leiding van Inge en Daniëlle, zorgde voor een “laefendig” en spetterend  optreden met een zowel voor het oog als oor prachtige dans met passende vastelaovendmuziek.

Traog Paeper bracht een adembenemend optreden. Vanuit de medische wereld gaf men een kijk op de Beringse zaken compleet met sluikreclame… Knap dat deze “buitendorpse” zo goed op de hoogte zijn van hetgeen zich in Beringe afspeelt. Veel mensen, werden op een ludieke manier, op de korrel genomen. Dit optreden was dik voor elkaar!

Rob van Elst zorgde als een letterlijk en figuurlijk overwichtige bouwvakker voor een stevig optreden. Zijn favoriet spel, Schranzenbord, was goed terug te zien in de buut. Hij was ook liever lui dan moe, oftewel “slapen, daar kunnen ze me ’s nachts wakker voor maken”.

Het trio De Toddezèk lieten horen dat zij terecht behoren tot de gevestigde orde in de Limburgse vastelaovend. Alle bekende schlagers werden ten gehore gebracht voor en met een enthousiaste Kuuzetempel De Wieksjlaag. Kortom een fantastisch afsluitend optreden.

Ook het jeugdprinsenpaar Renco I en Lieke I en hun gevolg was aanwezig. Zij vervingen op sommige momenten uitstekend de “grote” prins en zijn gevolg. Vorst John II en prins Bert I en het jeugdprinsenpaar sloten af met een terecht dankwoordje. Beringe is bevoorrecht met zo’n uitstekende Bonte Avonden met eigen en buitendorpse artiesten. Dameskapel Mingelmoos werd van harte bedankt voor maar liefst 2 avonden stemming en muziek. Tot slot werd ook de bediening (handbalclub en voetbalclub) en last but not least de technische mensen, toneelmeesters en de Versierders voor de inrichting van de zaal hartelijk bedankt. Het laatste dankwoord was voor het publiek! Kortom op naar de Bonte Avonden 2017!

Laatste nieuws zie www.beringsekuus.nl en/of www.facebook.com/beringsekuus!