Nieuwe heersers Beringse Kuus!

Geplaatst op 03-01-2016


Afgelopen zaterdag 2 januari was het eindelijk zover, het uitroepen van de 54ste prins van de Beringse Kuus oftewel prins Bert I (Coppelmans) getrouwd met Esther Coppelmans – Leisink. Prins Bert is geen onbekende in de Beringse vastelaovend en trouw lid van de Raad van Elf en de Versierdersclub.

Ook het jeugdprinsenpaar Renco I (Heussen) en Lieke I (Van de Wetering) kon zich eindelijk presenteren aan de Beringse gemeenschap. Samen met de jeugdraad maakte zij er direct een mooi feestje van.

Het prinsengebeuren werd geopend met een echte en sfeervolle Vastelaovend mis. Kapelaan Roger Maenen had direct de juiste toon te pakken en samen met zanggroep Bon Apart en Dameskapel Mingelmoos was het genieten van deze mis. Het thema was “rood, geel en groen”, oftewel “hoop, geloof en liefde”.

Na de mis kon het feest verder gaan in de sfeervol ingerichte Wieksjlaag. Het was de beurt aan de nieuwe jeugdprins en jeugdprinses. Met spannende muziek en veel zenuwen sprongen Renco Heussen (zoon van Wil en Nicole Heussen) en Lieke van de Wetering (dochter van Adri en Pasja van de Wetering) uit de “zelf geschilderde” kist. Na het aanbrengen van de versierselen kon de lijfspreuk bekend gemaakt worden: “Mèt roéhd, gael en greun vastelaovend viere, kinse noëits jonk genog liëre!”. Beide zitten op het Bouwens en zijn lid van de vriendengroep / kiët “Stoere Gasten”. Lieke handbalt graag en Renco voetbalt.

Vervolgens was het tijd om afscheid te nemen van oud prins Rob Timmermans en zijn vriendin Kristie. Na een dankwoord en het aanbieden van een herinnering werd Rob middels de treurmars van Mingelmoos opgenomen in de Raad van Elf. De spanning in de volle Wieksjlaag liep vervolgens hoog op. Beringe werd getuige van een originele vastelaovendkwis “aod of neij” in een kleurrijk decor. Vorst John ging op zoek naar de verschillen tussen de oude en jonge vastelaovendvierders in Beringe. Na enkele zeer spannende spelrondes met de nodige hints over de nieuwe prins, bleven er twee finalisten over. Uiteindelijk was Eefje Kessels de winnaar van de kwis, zij kreeg het aantal consumptiebonnen uitgedrukt in de leeftijd van de nieuwe prins (31). Ook mocht Eefje het startsein geven van de onthulling van de prins. Door een muur van dozen kwam de nieuwe prins Bert I (Coppelmans) te voorschijn. Na de officiële installatie kon prins Bert I de zaal toespreken en ook zijn lijfspreuk bekend maken: “Aod of neij, ut makt neet oeth. Deze vastelaovend mèt zien alle voloeth!”. Prins Bert is de zoon van Ben en Jonnie Coppelmans en broer van Ronald. In het dagelijks leven werk hij als Sales Engineer bij Digi-Star en als hobby’s heeft hij, naast de vastelaovend, motorrijden, fotograferen, bestuurslid van De Wieksjlaag en coöperatie Steingood en natuurlijk de hond Dana.

Nadat alle heersers bekend waren kon het feest losbarsten met onze eigen kuus d.j’s Leon en Menno. Ook Mingelmoos heeft gezorgd voor een prima totale muzikale omlijsting. De receptie van de Beringse Kuus is op zaterdag 30 januari 2016, vanaf 20.11 uur in de Kuuzetempel De Wieksjlaag.

 

Laatste nieuws en foto’s Beringse Kuus: Zie dag en nacht de site www.beringsekuus.nl en www.facebook.com/beringsekuus